[ Home ]  
   
 
BAM-Road
Road of Bones
vanaf Magadan

MEER INFO
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

Bijeenkomsten
Ben je geïnteresseerd, stuur ons dan een
e-mailtje en schrijf je in op de interessenten lijst. We nemen dan contact met je op zodra we een bijeenkomst over deze reis inplannen.


Allroad Training
Oefening baart kunst, maar het begint allemaal met een goede basiskennis.
Hiervoor kan je terecht bij Bert Duursma:

Isle of Man TT Reise


 


Reisvoorbereiding/bijeenkomsten
Als we naar Siberië gaan kunnen we niet zomaar even de motor starten en wegwezen. Er gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf, zowel administratief, informatief en voor de meesten ook fysiek.
Tijdens bijeenkomsten zullen alle wetenswaardigheden over de reis aan bod komen. Met diegenen die ingeschreven hebben, wordt nog 2 tot 3 keer samengekomen. De reis wordt samen van voor naar achter doorgesproken om alles goed voor te bereiden. Op één ervan bereiden we bijvoorbeeld het papierwerk voor zodat wij daarna de visaaanvragen op kunnen starten. Verder wordt er uitvoerig bij de route(mogelijkheden) stilgestaan, zal het over motorpreparatie gaan en is ook belangrijk te weten welke bagage we allemaal meenemen, zodat we allemaal klaar zijn voor het grote avontuur.


Kamperen en dan een mooi vuurtje maken


Reisformule

Ride-on MotorTours organiseert het kader dat nodig is de reis te maken. Binnen dat kader is iedereen geheel vrij zo te reizen als goed voelt. Van de deelnemers wordt een sportieve en soepele instelling verwacht. Je kiest zelf of en met wie je graag samen reist en kan routes aan de eigen wensen aanpassen, alhoewel het in de praktijk mogelijk kan zijn dat er, vanwege de te rijden afstanden en niet erg uitgebreide infrastruktuur, niet veel keuzes zijn.
Het is uiteraard ook verplicht elkaar te helpen wanneer dat nodig of wenselijk is. Dat betekent dat we op moeilijke zware trajecten allemaal samen rijden. Op trajecten waar dat niet nodig is, is iedereen vrij.


Eén van de vele uitdagingen


Samen lukt het over de Pamir hwy

Overnachtingen

Er zal in een variëteit aan hotels/pensions overnacht worden in grote en kleinere steden/plaatsen. Vanaf Magadan tot Irkutsk hangt waar we overnachten van vele factoren af. We houden dan dus een open reisschema aan, zeker langs de BAM-route. Er zal ook zeker een aantal keer gekampeerd worden.
De 4x4-begeleidingsauto zal de kampeeruitrusting voor de groep (een tentje/matrasje/slaapzak per persoon) vervoeren.


Kyrgistan


Tadjikistan


Eindeloos rijden door Mongolie

Niet voor iedereen
Deelnemen aan deze expeditie betekent dat er veel van je verwacht wordt. Er wordt volledige inzet verwacht van iedereen om samen goed onderweg te kunnen zijn.

Deze reis is dus alleen geschikt voor ervaren motorrijders en -reizigers, die zowel mentaal als fysiek in goede conditie zijn. Zoveel dagen op een vrij strak schema reizen vergen veel van lichaam en geest.
De BAM-route en de Road of Bones, zijn slecht begaanbaar voor rijders met zware allroad motoren. Enkele passages op en nabij de spoorbruggen kunnen te te smal zijn voor BMW-boxermotoren.Superspannend over spoorbrug

Wijzigingen mogelijk
Zoals de aard van de MotorKaravaan is, zo wordt hij gereden. Dit houdt in dat de routes en reisdoelen voorbereid worden, maar dat het meer dan eens kan voorkomen dat het voor vertrek of tijdens de reis wenselijk of zelfs noodzakelijk wordt de reisroute aan te passen aan omstandigheden onderweg, zelfs zodanig dat daardoor reisdoelen van de groep of deelnemers persoonlijk niet gehaald worden. Uiteraard wordt met de deelnemers overleg gevoerd wanneer dit gebeurt.De railzen worden geslepen

 


De BAM-route
In het Russisch heet de BAM-route de Baikala-Amurskaya Magistral (Байкало- Амурская магистраль). In het Engels wordt van Magistral 'Mainline' gemaakt. Het is dan ook een spoorlijn die door het gebied van het Baikalmeer en de Amur rivier door Oost Siberië loopt, waar zich enkele belangrijke mijnen bevinden.
De verbinding was een alternatief voor de zuidelijker gelegen Trans-Siberische spoorlijn die enkele keren vlak langs de Chinese grens loopt.. De Sovjets besloten de BAM-lijn aan te leggen na een paar grensoorlogen met China en een bezetting van China door de Japanners, waarbij de kans bestond dat de Trans-Sib in verkeerde handen zou vallen.Kickstarten in het water?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Russische 4x4 Uaz

 

 

 

 

 


Op Olkhon aan het Baikalmeer

 
           
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer