[ Home ]  
   
 
BAM-Road
Road of Bones
naar Magadan

MEER INFO
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

Bijeenkomsten
Ben je geïnteresseerd, stuur ons dan een
e-mailtje en kom naar de eerstvolgende bijeenkomst
(klik hier) voor meer informatie.


Allroad Training
Oefening baart kunst, maar het begint allemaal met een goede basiskennis.
Hiervoor kan je terecht bij Bert Duursma:

Isle of Man TT Reise


 


Reisvoorbereiding/bijeenkomsten
Als we naar Rusland gaan kunnen we niet zomaar even de motor starten en wegwezen. Er gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf, zowel administratief, informatief en voor de meesten ook fysiek.
Tijdens bijeenkomsten zullen alle wetenswaardigheden over de reis aan bod komen. Met diegenen die ingeschreven hebben, wordt nog 2 tot 3 keer samengekomen. De reis wordt samen van voor naar achter doorgesproken om alles goed voor te bereiden. Op één ervan bereiden we bijvoorbeeld het papierwerk voor zodat wij daarna de visaaanvragen op kunnen starten. Verder wordt er uitvoerig bij de route(mogelijkheden) stilgestaan, zal het over motorpreparatie gaan en is ook belangrijk te weten welke bagage we allemaal meenemen, zodat we allemaal klaar zijn voor het grote avontuur.


Keuze om het luchtvaartmuseum Monino te bezoeken

Reisformule

Ride-on MotorTours organiseert het kader dat nodig is de reis te maken. Binnen dat kader is iedereen geheel vrij zo te reizen als goed voelt. Van de deelnemers wordt een sportieve en soepele instelling verwacht. Je kiest zelf of en met wie je graag samen reist en kan routes aan de eigen wensen aanpassen, alhoewel het in de praktijk mogelijk kan zijn dat er, vanwege de te rijden afstanden en niet erg uitgebreide infrastruktuur, niet veel keuzes zijn.

Het is uiteraard ook verplicht elkaar te helpen wanneer dat nodig of wenselijk is. Dat betekent dat we op moeilijke zware trajecten allemaal samen rijden. Op trajecten waar dat niet nodig is, is iedereen vrij.


Samen lukt het


Eén van de vele uitdagingen

Overnachtingen

Op de route tot aan Irkutsk wordt in een variëteit aan hotels/pensions overnacht in grote en kleinere steden/plaatsen. Vanaf Irkutsk tot aan Magadan hangt waar we overnachten van vele factoren af. We houden dan dus een open reisschema aan, zeker langs de BAM-route. Er zal ook een aantal keer gekampeerd moeten worden.
De 4x4-begeleidingswagen zal de kampeeruitrusting voor de groep (een tentje/matrasje/slaapzak per persoon) vervoeren.


Motorparking in de lobbyHout genoeg voor een vuurtjeNiet voor iedereen
Deelnemen aan deze expeditie betekent dat er veel van je verwacht wordt. Er wordt volledige inzet verwacht van iedereen om samen goed in Magadan aan te komen.

Deze reis is dus alleen geschikt voor ervaren motorrijders en -reizigers, die zowel mentaal als fysiek in goede conditie zijn. Zoveel dagen op een vrij strak schema reizen vergen veel van lichaam en geest.
De reisgenoten die zowel de BAM-route en de Road of Bones rijden, kunnen dat alleen op de lichtere allroad en offroad motoren doen en niet met boxer motoren omdat enkele passages op en nabij de spoorbruggen te smal zijn.Superspannend over spoorbrug

Wijzigingen mogelijk
Zoals de aard van de MotorKaravaan is, zo wordt hij gereden. Dit houdt in dat de routes en reisdoelen voorbereid worden, maar dat het meer dan eens kan voorkomen dat het voor vertrek of tijdens de reis wenselijk of zelfs noodzakelijk wordt de reisroute aan te passen aan omstandigheden onderweg, zelfs zodanig dat daardoor reisdoelen van de groep of deelnemers persoonlijk niet gehaald worden. Uiteraard wordt met de deelnemers overleg gevoerd wanneer dit gebeurt.De railzen worden geslepen

 


De BAM-route
In het Russisch heet de BAM-route de Baikala-Amurskaya Magistral (Байкало- Амурская магистраль). In het Engels wordt van Magistral 'Mainline' gemaakt. Het is dan ook een spoorlijn die door het gebied van het Baikalmeer en de Amur rivier door Oost Siberië loopt, waar zich enkele belangrijke mijnen bevinden.
De verbinding was een alternatief voor de zuidelijker gelegen Trans-Siberische spoorlijn die enkele keren vlak langs de Chinese grens loopt.. De Sovjets besloten de BAM-lijn aan te leggen na een paar grensoorlogen met China en een bezetting van China door de Japanners, waarbij de kans bestond dat de Trans-Sib in verkeerde handen zou vallen.Kickstarten in het water?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Russische 4x4 Uaz

 

 

 

 

 


Op Olkhon aan het Baikalmeer

 
           
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer