[ Home ]  
   
 
WEST
AUSTRALIE
FOTOBOEK
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek
 

 

Boab bomen
In Afrika heten ze Baobab bomen, maar in Australie Boab. Ze hebben een 'gezwollen' stam, waardoor ze ook wel 'flessenboom' genoemd worden. Sommige stammen zijn wel 5 meter dik, terwijl de boom zelf zo'n 12 meter hoog kan worden. Stammen zijn ook wel hol. 

 
 

 

 

 


The Pinnacles
Natural reserveMaak een reis aan de andere kant van de wereld

En dat is te merken
Dat deze reis ver weg gaat van alles wat we kennen is te zien, te horen, te voelen en ook te ruiken.
's Morgens als je wakker wordt klinken de vogels anders. De Magpie lijkt op een ekster, maar klinkt heel anders, net zoals de kookaburra's, die dan wel de grootste soort ijsvogels genoemd worden, maar je met een aanstekelijke lach zomaar aan een chimpansee kunnen herinneren. Ook zie je veel kaketoe- of papegaai-achtige vogels vliegen en onder de beschutting van struikgewas vele kleine honingeters.
Ningaloo Reef
Veel minder bekend dan het Great Barrier Reef, maar zeker net zo interessant is het Ningaloo Reef in West Australie. Het ligt heel dicht onder de kust zodat je al over het koraal snorkelen vanaf het strand. Je kan er ook een boot-safari doen en dolfijnen, walvissen, reuze kabaljouwen, pijlstaart roggen en walvishaaien zien. Verder is het de plek waar veel zeeschildpadden komen om te paren en hun eieren te begraven.Karijini Nationaal Park
Het Karijini NL ligt in het Hamersleygebergte.
Het wordt gekenmerkt door het ruige landschap, eeuwenoude geologische formaties die ruim 2500 miljoen jaar oude zijn. Rivieren hebben zich een weg door het lanschap gebaand waardoor gorges ontstaan zijn.De Steenbokskeerkring of Zuiderkeerkring
Het zijn van die geografische mijlpalen; een bord met een aanduiding dat je de poolcirkel of de evenaar passeert. In Australie is dat de Steenbokskeerkring die ook wel Zuiderkeerkring genoemd wordt.
Heeft met de zonnewende te maken en de jaargetijden.De Gibb River Road
Deze ca. 660km lange dirtroad loopt door de Kimberley range en is een oude cattle-route. Het gebied kent een droog en nat seizoen en in de zomer kan de temperatuur er rond de 40 graden liggen. Alhoewel de weg onderhouden wordt, staat hij bekend als 4x4-only, vanwege de rivierdoorwadingen. Om de weg met de motor te rijden is offroad ervaring vereist. Het is mogelijk een andere route langs de zuidkant van de Kimberleys te rijden over een verharde weg.
 


Met de motor op het strand
Aan de noordkust zijn er een paar plekken waar je met de motor op het strand kan; in Broom, maar ook bij 80-mile beach bijvoorbeeld.De rode aarde
Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om de rode aarde. Daaroverheen te rijden heeft iets speciaals.Roadhouses
In Australie liggen veel plekken ver van elkaar vandaan. Langs de wegen vind je dan roadhouses, die vaak een combinatie zijn van tankstation, kleine kruidenier, garage, postkantoor, restaurant en motel.

Kalbarri National ParkPrachtige uitzichen
West Australie kenmerkt zich vooral door de vele prachtige uitzichten


 
           

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer