[ Home ]  
   
 
ANDALUCIA ALLROAD REIS
FOTOBOEK
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

FotoboekRuig en RomantischPrachtige landschappen, mooie tracks
In Spanje liggen een paar hele mooie gebergten om doorheen te rijden. We hebben verschillende langere doorgaande onverharde wegen gevonden en ook meer uitdagende paden waar je beter met anderen samen rijdt. Behalve in de bergen zijn er ook veel paden langs uitgestrekte akkers in heuvellandschappen, vooral in de buurt van Sevilla en behalve akkers kom je in Spanje uiteraard heel veel olijven boomgaarden tegen.

Rio Guadiana Menor
Het stroomgebied van de deze rivier ligt voor een groot deel in een kloof. De grond is er vruchtbaar en behalve akkers zijn er bomenplantages. Op één van de routes is een kleine rivierdoorwading, maar het is vooral een overweldigend gevoel onder de slanke hoge eucalyptus bomen door te rijden.

Stierenvechten
Zeg je Spanje, dan zeg je stierenvechten. Of je het nu leuk vind of niet, je komt vroeg of laat een Plaza de Toros of een arena tegen, al vinden er steeds minder festivals plaats. In Ronda is een arena die gezien wordt als de oudste ter wereld die speciaal voor torros en matadors gebouwd werd. De arena is te bezichtigen net zoals een wapenmuseum en een stierengevecht museum, waar ook prachtig versierde harnassen waarin paarden de arena betraden, te bezichtigen zijn. Behalve vanwege de arena, is Ronda ook bekend vanwege de kloof aan weerskanten ervan de stad gebouwd is. Over de brug wil je zeker gereden hebben.
Morderne architectuur in Sevilla
Voor alle liefhebbers van moderne architectuur is een bezoek aan Sevilla waardevol. Over het Plaza de la Encarnacion is namelijk een enorme constructie gebouwd die menigeen tot de verbeelding zal spreken.
De naam ervan: Metropol Parasol. De constructie is geheel van hout gemaakt dat door een polyurethaan bekleding wordt beschermd. Architect is de Duitse Jürgen Mayer die het als "een van de grootste en meest innovatieve gebonden houtconstructies ter wereld" beschrijft.
Oorspronkelijk stond op dit plein de overdekte markt, maar nadat er onder het plein resten van een Romeinse kolonie gevonden werden, is er nu behalve de boerenmarkt ook een archeologisch museum. En er zijn restaurants en café's.

 

 


De hoogste berg van Spanje heet de Mulhacén

Met 3482 meter is het de hoogste berg op het Iberische schiereiland. De Mulhacén ligt in de Sierra Nevada niet ver van Granada. Je kan er vrij dichtbij in de buurt komen en alhoewel het een Nationaal Park is, ligt er in ieder geval een prachtige en uitdagende onverharde track om te rijden, en nog veel meer om te ontdekken.

Het Alhambra
Dat Rode Paleis betekent, dateert uit de middeleeuwen en was het paleis en fort van de Moorse heersers van Granada, dat een koninkrijk was. Het heeft een enorm oppervlakte van 140.000 m2.
Het oudste gedeelte van het Alhambra heet de Mexuar. Ook zijn er vele Palacio's en Patio's met fonteinen en vijvers, een badhuis, het paleis van Karel V, de Wijnpoort en verschillende torens. De kunstschatten die er te bewonderen zijn, zijn eindeloos. Geen wonder dat dit op de Werelderfgoed lijst voorkomt en er een quotum geldt voor de aantallen bezoekers die er per uur/dag naar binnen mogen.

Menu del Dia
Een absoluut fenomeen in Andalucia is het Menu del Dia. Het is een uitgebreide warme maaltijd, dat soms naar keuze uit 2 of 3 gangen bestaat en altijd zo rond de 10 euro kost. Het is de grootste maaltijd die de Spanjaarden dagelijks eten, zo tussen 13.30 en 16.30 uur.


 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer