[ Home ]  
   
 

ALBANIE
ALLROAD REIS
PROGRAMMA
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek
 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Beknopt reisprogramma

START > KRANJSKA GORA (SVN)
25 km van Villach (AT) vandaan in Slovenië. Het is mogelijk om met de motor op de trein naar Villach/Wenen te reizen. Omdat we op deze lokatie ook de reis beëindigen, kun je hier ook zelf met de motor op een aanhanger of in een bus naartoe reizen. De auto mag bij het hotel blijven staan.


De brug biedt uitkomst

Dag 2 > POSTONJA (SVN)
Afstand ca. 173 km
Slovenie is een prachtig land met heel veel routeopties over net zoveel binnendoor weggetjes. We hebben een track gevonden van ca. 4 km om weer een beetje lost te komen. Waar het paadje uiteindelijk onbegaanbaar werd, brengt een hangbrug uitkomst.
Wanneer je vroeg genoeg vertrekt of je route aanpast, heb je tijd om de Postonja grotten te bekijken. We overnachten er niet ver vandaan, ook aan een (zeer goede) onverharde weg.

Dag 3 > PLITVICE (HRV)
Afstand ca. 231 km
Voordat we Kroatie bereiken hebben we al weer een mooie onverharde track achter de rug en in Croatie hebben we er nog een van ca. 30km door velden, bossen met hier en daar wat klimmetjes de heuvels in (haarspeld bochten). Ook het laatste deel in het Plitvic Nationaal park is prachtig.
We overnachten 2 nachten op een heerlijke plek waar we in de tuin
kunnen zitten en zullen eten.


Dag 4 > PLITVICE (HRV)
Voordat we Kroatie bereiken hebben we al weer een mooie onverharde track achter de rug en in Croatie hebben we er nog een van ca. 30km door velden, bossen met hier en daar wat klimmetjes de heuvels in (haarspeld bochten). Ook het laatste deel in het Plitvic Nationaal park is prachtig.

Dag 5 > TROGIR (HRV)
Afstand ca. 271 km
We trekken verder door Kroatië met verschillen stukken route onverhard. tot we aan de kust komen bij Trogir, dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Split (ook zo mooi) ligt iets verderop, maar om ze allebei te bezoeken is, zeker als je ook de tracks wilt rijden, te weinig tijd.

Dag 6 > CAVTAT (HRV)
De kustlijn is prachtig en daar kan je de hele dag over doen. Maar hij is ook erg druk en daarom gaan we liever de bergen weer in. Als je vanmiddag Dubrovnik nog wil bezoeken is het goed daar rekening mee te houden. Cavtat (kleiner, rustiger) zelf is ook prachtig.

Dag 7 > VIRPAZAR (MNE)
Afstand ca. 350 km
Je kan de dag beginnen met een bezoek aan Dubrovnik. We hebben daar in de route rekening mee gehouden. Bij het krieken van de dag, zo rond 7 uur is het er nog niet druk en het mooiste. Vanaf 9 uur staat er voor de toegangsbrug een lange rij mensen. De route van vandaag is ook prachtig, met, na de grensovergang naar Montenegro, een oversteek van de baai van Kotor per veerpont en daarna een enorme klim vol haarspeldbochten, en prachtige uitzichten over de baai, waarna we aan de oever van het Skadar meer komen.

Dag 8 > SCHKÖDER (ALB)
Afstand ca. 90 km
In Schköder, Albanië, bereiken we onze pleisterplaats nabij Schköder. We zullen hier 3 nachten blijven zodat we lekker zonder bagage kunnen rijden. Je bent er al vroeg, dus voor vanmiddag hebben we al een mooie onverharde route in de omgeving.

Dag 9 > De TOP VAN THETH (ALB)
Afstand ca. 188 km
De onverharde track door het Theth gebergte brengt je tot dicht bij de 1700meter hoogte. Het is een prachtige route, met veel smalle stukken, steile stijgingen en dalingen, fijn en grof gravel, wat modder hier en daar en 2 kleine doorwadingen. Alleen voor de ervaren allroad rijder. De lengte van de track is 68km.

Dag 10 > SCHKÖDER (ALB))
We hebben voor vandaag nog 260 km verkend die goed zijn voor 2 routeopties, maar het kan ook zijn dat je een dagje in Schköder zelf wilt kijken of wellicht een rustdag (aan het zwembad) welkom is.


De gezellige winkel- en café-straat van Schköder

Dag 11 > MOSTAR (BIH)
Afstand ca. 314 km

De weg naar Mostar is helemaal verhard, maar dat is helemaal geen straf. Mostar is trouwens heel erg leuk om wat tijd voor te hebben.

Dag 12 > JAJCE (BIH)
Afstand ca. 160 km
We blijven vandaag in Bosnië. Op de route naar Jajce hebben we weer een paar mooie onverharde tracks gevonden, door grasland en bossen. Jajce zelf is weer een heel leuk plaatsje, met een 20 meter hoge waterval zowat in het dorp. Het is kandidaat voor de Unesco lijst.

Dag 13 > KARLOVAC (HRV)
Afstand ca. 270 km
De weg naar Karlovac in Kroatië, is weer heel gevarieerd, met eerst een onverhard stuk door het Kozara Natl Park en nog een paar leuke stukje onverhard. Vooral het de (verharde) weg langs de de rivier de Sava is mooi. Karlovac is ok weer een stadje met een gezellig centrum.

Dag 14 > KRANJSKA GORA (SVN)
Afstand ca. 300 km
Er zijn vele routeopties om naar Kranskja Gora te rijden, waar we de reis af zullen sluiten met een afscheidsdiner.

Dag 15 > NAAR HUIS (?)
Afstand naar de Nederlandse grens (A12 - Arnhem) is ca 1050 km

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja ja...

 


Te smal voor de auto

 

 

 

 


Plitvice meren

 

 

 

 


Trogir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Voorzichtig dus!


De brug van Mostar

   
       
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer