[ Home ]  
   
 
TSARENRIT
RUSLAND
FOTOBOEK
Programma

Info + Inschrijven

Voorwaarden

FotoboekStap in het sprookje!

De Gouden Ring
Een van de bekendste tsaren is wel Tsaar Peter de Grote, die
in de 17e eeuw naar Nederland kwam met een grote interesse in de scheepsbouw. In het Russisch zijn daardoor heel wat nederlandse woorden terechtgekomen, zoals 'sluis', 'fokmast', 'stuurman', een ook 'pierewat' (pierewaaien). Peter de Grote heeft zelfs geprobeerd alle Russen verplicht Nederlands te laten leren, maar dit stuitte op tegenstand.

De laatste tsarendynastie was die van de Romanov's. Nog steeds is het mysterie rond dochter Anastasia niet opgelost.

Vladimir
Vladimir is een van de oudste steden binnen de Gouden ring, gesticht in 1108 door Prins Vladimir Monomakh. Lange tijd was het een van de belangrijkste steden van Rusland. De vele unieke monumenten, zoals de St-Dimitrius Kathedraal (beroemd voor haar indrukwekkende beeldhouwwerken in witte steen), de Kathedraal van de Geboorte (hier is de nationale held van Rusland, Alexander Nevsky, begraven), de Kerk van de Voorbede aan de oever van de Nerlrivier en de Gouden Poort maken een bezoek aan de stad waardevol. De lokale kerken hebben fresco's, gemaakt door beroemde Russische icoonschilders.
Vladimir is door de UNESCO benoemd tot één van de kostbaarste schatten van het internationaal erfgoed.

Suzdal (18 km van Vladimir)
De bijzondere charme van Suzdal, een aantrekkelijke houten stad aan de oevers van de Kamenka rivier, komt door haar ontelbare architecturale en historische monumenten die doorheen de eeuwen gecreëerd werden. Het was lange tijd een belangrijk handels- en ambachtscentrum en naast Vladimir de 2e hoofdstad van Rusland.
De stad ontstond met de bouw van het Kremlin, met binnen de witte stenen muren de Kamers van de bisschoppen uit de 15e-17e eeuw. De kamer van het Kruis - het hoofdgedeelte van de residentie - is ontworpen voor pompeuze ceremonies, recepties voor kerkelijke hoogwaardigheids-bekleders en aankondigingen van de Tsaars beslissingen.

Sint Petersburg
een echte Tsarenstad en misschien wel de mooiste van Rusland, Eindeloos kun je er door de straatjes wandelen, langs kanalen en over bruggen die je zelfs aan Venetië doen denken, want er zijn er alleen over de rivier de Neva al 500. Aan paleizen en kerken geen gebrek, de een nog mooier dan de ander. Het beroemde Hermitage is het grootste kunstmuseum ter wereld.
Sint Petersburg is ook de haven van het slagschip Aurora, waarvandaan het startsein voor de Russische Revolutie werd gegeven.

Mooie rit terug
Tijdens de rit terug door de Baltische landen Estland, Letland en Litouwen is er ook nog van alles om je op te verheugen. Vooral de (Hanze)steden Tallinn en Riga zijn zeer de moeite waard.
En de rit door het noorden van Polen mag er ook zijn; wat een juweeltje!

 

Herrmitage in Sint Petersburg


 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer