[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
JAPAN OVERLAND
DE REISGENOTEN
De Reisgenoten

Programma

Sponsors/Media

Dagboek  

vlnr:
Henk vd Kamp
Hans Heinsius
Cees Jol
Edy Breukers
Astrid Jol
Rob de Jong
Tonnis Oosterwijk
Dafne de Jong

Niet op de foto:
Pim Verhage
Piet Stolk
Jan Mulder
Guus Runge
Leendert Jol
Petra Delhez

 

 


Suzuki Bandit
Kawasaki VN800 Class.
Yamaha XJR1300
BMW R1200RT
Yamaha XJR400
Yamaha TDM900 ABS
BMW K75
Yamaha TDM900 ABS


Aprillia 650 Tibet
Yamaha XT600E
BMW R850R

Volgbus best./passagier
Volgbus best./passagier
Volgbus passagiere

 
 Cees en Astrid Jol
Enkele jaren geleden kwamen we op de motorbeurzen Rob en Dafne weer tegen met wie we in 1995 naar Isle of Man zijn geweest.
Rob vertelde van zijn plan om over land naar Japan te gaan met de motor en dat plan zagen wij ook wel zitten. Ervaring hadden we al opgedaan met Enfields in India en Honda's in Cambodja. Zo slecht als de wegen in Cambodja zal het toch niet zijn in o.a. Rusland ,Kyrgistan en Kazachstan denken we maar. Maar dat kunnen we nu mooi eens vergelijken.
Wij gaan met de lichtste (400cc) en zwaarste motor(1300cc) mee, natuurlijk zijn het Yamaha's omdat we naar het feestje van Yamaha gaan. De motor van Astrid heb ik speciaal uit Engeland geimporteerd omdat van dit model er nog geen een was in Nederland (XJR400). De XJR 1300 van Cees is nog als nieuw. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om alles technisch in orde te maken, want de vering, banden enz. moeten zonder problemen 15000 km mee.
Aanpassing dus van de voorvering en nieuwe aangepaste achterschokbrekers van Wilbers ,Roadtechbanden van Metzeler om de wielen, Kettingsmeersystemen van Osco erop, Koffersets gemonteerd en enkele andere speciale spullen er op. Dank aan firma Tech-Line ,HK Suspension, Metzeler Import voor hulp, advies en sponsering.
Now we go.

 

 
 

Henk van der Kamp
Op een natte zondagmiddag lees ik mijn favoriete motorblad. Tussen de vele motoren staat een artikeltje met de uitnodiging om mee te gaan op de motor naar Japan Een geweldig idee! Want ja, van huis uit kun je over land naar Japan Je moet nog wel even (36 uur) de Japanse zee over, maar dan ben je in Japan! Normaal leg je een dergelijke afstand af in een vliegtuig. Maar, als je van motorrijden houdt, dan kan het ook op de motor. Ook het avontuur, andere mensen, andere culturen, het lijkt mij geweldig om er kennis mee te maken. De reis gaat ook door landen waar op dit moment veel aan de hand is. De val van het communisme en de komst van een onzekere democratie. Het zijn dan ook gebieden waar je ook beter als ploeg motorrijders doorheen kunt reizen. Kortom het lijkt mij een geweldige reis te worden.

 

 
 
 

Dafne de Jong
Het plan bestond al zeker 3 jaar en daarvan zijn Rob en ik het laatste jaar met de voorbereidingen bezig geweest. Nu het bijna zover is ben ik net zo opgewonden als onze reisgenoten. Het is een gevoel van geluk dat ik koester. Zo meteen zeggen we op weg naar de eerste grens weer alles hier gedag: "We gaan 'even' naar Japan. Tot over 2 maanden!"

Niet alle dagen zullen even rooskleurig verlopen als we zouden willen. Ook moeten we in het achterhoofd houden dat we niet op vakantie, maar op reis gaan en dat het van tijd tot tijd nog hard werken wordt ook. Gelukkig hebben we een hele goede club mensen bij elkaar. Met een positieve instelling en teamgeest. Dat wordt dus gewoon genieten!


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer