[ Home ]  
   
 
Terug naar Isle of Man pagina ISLE OF MAN
TT-REIS
PROGRAMMA
Programma

Prijzen etc.

Inschrijfformulier

Fotoboek

Race Programma
Ben je al eens op Man geweest? Dan reden daar waarschijnlijk behalve de Formule 1 en de Supersport ook de 125/250 en 400cc klassen rond.
Vanaf 2005 rijden de 2-takten alleen nog maar in de classic parades mee. Om ze te zien racen kun je naar de Classic TT op het Isle of Man begin September.


In 2012 werd de Supertwin klasse aan het programma toegevoegd.

Omschrijving klassen


Start 7-daagse Reis - Donderdag
Tussen 17:00 en 19:30 schepen we in op de boot van Rotterdam naar Hull. De bootovertocht is incl. standaard 4-pers. binnenhut. Voor andere hutten geldt een toeslag. Tevens kan tegen korting maaltijdenpakket worden bijgeboekt.

Dag 2 - Vrijdag
Aankomst in Hull is op zaterdagochtend. De afstand naar Liverpool/Heysham is goed overbrugbaar. 's Middags gaan we weer op de boot voor de overtocht naar Douglas, waar we (afhankelijk van het vaarschema en vertrektijd) eind van de middag aankomen.

Dag 3 - Zaterdag

Pre-ClassicTT Races
op het Billown Circuit.
TT-Training - 's-Avonds wordt er getraind in alle nieuwkomers-klassen.

Dag 4 - Zondag
Zelf rond het circuit rijden
We nemen je graag mee rond het circuit (kleine groep met voorrijder) om het circuit te leren kennen. Er wordt van alles georganiseerd, zoals een sprint, streetfighter shows, een hill climb, mini-bike races, stuntshows...

Dag 5 - Maandag
Pre-ClassicTT Races
op het Billown Circuit.
TT-Training - 's-Avonds wordt er getraind in alle klassen. Dit is net als de races een tijdrit die via TT-radio verslagen wordt.

Dag 6 - Dinsdag
's Morgens vroeg vertrek met de boot van Douglas naar Liverpool (of Heysham) en individuele rit naar Hull voor de boot naar Rotterdam.
Omdat iedereen zijn eigen reisbescheiden krijgt kan er steeds makkelijk ingescheept worden.

Dag 7 - Woensdag
's Morgens komt de boot in Rotterdam aan.

Woensdag (laatste woensdag in Mei)
Vertrek 1e groep tussen 17:00 en 19:30 schepen we in op de boot van Rotterdam naar Hull. De bootovertocht is incl. standaard 4-pers. binnenhut. Voor andere hutten geldt een toeslag. Tevens kan tegen korting maaltijdenpakket worden bijgeboekt. Aankomst in Hull is op donderdagochtend. De afstand naar Liverpool/Heysham is goed overbrugbaar. 's Middags gaan we weer op de boot voor de overtocht naar Douglas, waar we (afhankelijk van het vaarschema en vertrektijd) eind van de middag aankomen.

Donderdag
Vertrek 2e groep, tussen 17:00 en 19:30 schepen we in van Rotterdam naar Hull. De bootovertocht is incl. standaard 4-pers. binnenhut. Voor andere hutten geldt een toeslag. Tevens kan tegen korting maaltijdenpakket worden bijgeboekt. Aankomst in Hull is op vrijdagochtend. De afstand naar Liverpool/Heysham is goed overbrugbaar. 's Middags gaan we weer op de boot voor de overtocht naar Douglas, waar we (afhankelijk van het vaarschema en vertrektijd) eind van de middag aankomen Donderdagmiddag wordt er getraind.

Vrijdag

Vertrek 3e groep, tussen 17:00 en 19:30 schepen we in van Rotterdam naar Hull. De bootovertocht is incl. standaard 4-pers. binnenhut. Voor andere hutten geldt een toeslag. Tevens kan tegen korting maaltijdenpakket worden bijgeboekt. Aankomst in Hull is op zaterdagochtend. De afstand naar Liverpool/Heysham is goed overbrugbaar. 's Middags gaan we weer op de boot voor de overtocht naar Douglas, waar we (afhankelijk van het vaarschema en vertrektijd) eind van de middag aankomen. Op dat moment wordt er geracet.

Zaterdag
1e racedag: 's Ochtends wordt nog getraind; Daarna allereerst de Zijspannen A (3 ronden), gevolgd door de TT Superbikes (6 ronden). 's Avonds is er een strandcross in Douglas; live muziek op de boulevard. Na de races gaan we zelf het circuit verkennen.

Zondag
Mad Sunday: Het hele eiland viert feest en de 'mountaincourse' (het circuitdeel dat in de bergen ligt) wordt eenrichtingsverkeer. Er wordt van alles georganiseerd, zoals een sprint, streetfighter shows, een hill climb, mini-bike races, stuntshows en natuurlijk de Purple Helmets en de Red Arrows.


Rhencullen

Maandag
2e racedag: 's Ochtends wordt nog getraind; Daarna is er de TT Superstock (3 ronden) en Supersport Junior TT A (4 ronden) Na de races wordt weer getraind; 's Avonds mini-bike races op de Prom. in Douglas

Dinsdag
Vrije dag. Tijd om de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken en/of een of ander evenement te bezoeken

Woensdag
3e racedag: Eerst de Supersport Junior TT B (4 ronden), daarna de Zijspannen B (3 ronden) 's Avonds mini-bike races op de boulevard in Douglas.


Maak de TT mee als Marshal

Donderdag
Vrije dag.We sluiten de dag af met een barbecue.

Vrijdag
4e racedag: Eerst de Supertwins, een nieuwe klasse (3 ronden), daarna de enige echte Senior TT, waarin de snelsten uit alle klassen (muv de zijspannen) aan de start staan (6 ronden). Daarna de Classic lap of Honour

Zaterdag
's Morgens vroeg vertrek de 2e groep met de boot van Douglas naar Liverpool (of Heysham) en gaat in Hull op de boot naar Rotterdam, die daar zondagochtend aankomt.

Op het Billown circuit wordt vandaag de Post-TT race gereden. Het circuit is kort en het is geen tijdrit (dus massastart). Spectaculair!

Zondag
's Morgens vroeg vertrekken groep 1 en 3 met de boot van Douglas naar Liverpool (of Heysham) en gaan in Hull op de boot naar Rotterdam, die daar maandagochtend aankomt.

Dit is een voorbeeld. Er wordt op het Isle of Man veel meer georganiseerd dan hier staat beschreven. Het routeboek dat we ieder jaar maken bevat naast het reisprogramma en het race programma ook een evenementen programma en informatie over het circuit en het eiland.

 Rhencullen


Bradden BridgeBray Hill


Parliament Square, Ramsey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
       
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer