. .. .. .. .........------------- - - - - - - - - - - - - _ _ _ __- Avontuurlijke Motor- en 4x4-reizen op je eigen Motor en met je eigen Auto

  [Home]  
   
 
ALBANIE
4x4 REIS

6-20 Mei 2016
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

 

15 dagen
6 - 20 MEI 2016
Bestuurder € 1545,-
*
Passagier € 1445,-
*
*onder voorbehoud


Bijeenkomst op
13 Februari


 


Ontdek de Balkan
Veel kennen de Balkan vanwege de oorlog die er gewoed heeft begin negentiger jaren, waarin het Joegoslavië van Tito uit elkaar viel. Op veel plekken zijn de tekenen daarvan nog te zien, maar er is ook heel veel schade hersteld en het gewelddadige verleden is al steeds meer een hoofdstuk in het geschiedenisboek aan het worden. Het leven van alledag is wat de klok slaat.

Met het begin en eind in de buurt van Villach (Oostenrijk), gaat deze reis ook door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Bosnië. In al deze landen hebben we prachtige onverharde tracks gevonden.

 


Track in Thath Natl. Park

Motorreis in het spoor van Napeleon naar moskou
Uitzicht over de Baai van Kotor


Zie hier de gehele route of een uitvergroting van Albanië.

 

De Natuur in
De Balkanlanden die we bereizen hebben uitgestrekte bossen, gebieden met prachtige meren, een schitterende kustlijn en een bergketen die ook wel de Albanese Alpen genoemd wordt. Het is een paradijs voor de allroad rijder.


Plitvic meren

Nationale Parken
We rijden langs de Postonja Grotten en naar de Plitvic meren en watervallen en kunnen iedereen een bezoek aanbevelen, maar niets moet bij ons, dus iedereen is vrij zijn eigen ding te doen, al of niet met anderen uit de groep. Verder loopt een van de routes door het Theth Nationaal park in Albanie en doen we in Croatie nog het Kozara Nationaal Park aan, waar ook een onverharde weg door loopt.


Door bossen en over graslanden

Parels aan de Adriatische kust
Er liggen ontelbare prachtige eilanden voor de Adriatische kust, maar wij zitten liever op de motor dan op een veerpont. Ook op het vaste land liggen enige adembenemende vestigingsstadjes, waaronder Trogir, Dubrovnik en Cavtat.


Dubrovnik

Daarnaast doen we ook Mostar aan van de beroemde brug, die trouwens weer helemaal in ere hersteld is. Mostar is vernoemd naar de brugwachters (Mostari), die toezagen wie er over de brug de rivier de Nerevta overstaken. Voordat de bouw van deze brug in 1566 voltooid werd was er een houten brug. Bij renovatie van de brug na de laatste oorlog zijn de oude middeleeuwse technieken gebruikt en de stenen die vervangen zijn, komen uit dezelfde berg als waar het steen in de middeleeuwen gedolven werd.

Vrijheid belangrijk tijdens deze ontzettend leuke en gevarieerde reis
Deze reis is voor iedereen leuk! Bijna elke dag zijn er onverharde tracks te rijden door bossen en ook wel over grasland, gravel en de bergen in, maar er is ook veel te zien en routes kunnen daaraan altjd aangepast worden. Iedereen kan naar eigen wens zijn dagen indelen en zijn eigen routes kiezen. Het is zelfs mogelijk om geheel verhard naar het volgende hotel te rijden, maar ook om zelfs nog meer het onverharde op te zoeken. Met de wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS zijn alle bestemmingen te vinden.
 
 
Ga mee!


Albanië 4x4
Marokko 4x4


BIJEENKOMSTEN

BEURZEN
MOTORREIZEN


Verwacht:
IJsland 4x4
Oekraiense
Karpaten 4x4
Zwarte Zee Ronde
Afrika Kaap > Kaap

Motorkaravaan Dagboeken:
Japan Overland'05
Rond de Wereld'07
De Langste Weg'08
LakeBaikal Reis'08
Parijs - Peking '09

Nepal Overland '10
De Langste Weg'10
NL > Kathmandu'12
Lahore > Peking'12
Alaska>Vuurland'13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
 
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer